Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde vatandaşlara ideal yaşam standartlarına uygun, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve ilçemizi yaşanabilir temiz bir kent yapmak için faaliyetlerini sürdürüyor.
Akçaabat Belediyesi geri kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ekonomiye kazandırılması için uzun bir süredir üzerinde çalışılan örnek bir proje başlattı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan proje kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler çevre mühendislerince çeşitli seminerler yapılarak bilgilendirilecek.
Geri Dönüşüm Projesi
Akçaabat Belediyesi ve San Geri Dönüşüm firması işbirliği ile yürütülen ambalaj atıklarının geri kazanımı kapsamında başlattığı “Geri Dönüşüm Projesi” ilk olarak resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte Söğütlü ve Yıldızlı Mahallelerinde uygulanmaya başlanacak. Ardından Çolaklı, Dürbinar, Orta, Nefsipulathane, Yaylacık, Sarıtaş, Yeni Mahalleleri ve son olarak ilçe sınırları içerisinde kalan tüm mahallelerde uygulanacak.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre çevre bilincine sahip olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, apartman, site yönetimleri, okullar, üniversiteler, hastaneler, oteller, lokantalar, terminaller, marketler vs. gibi yerlerde bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca ilgili yerlere iç ve dış mekan ambalaj atığı kutuları yerleştirilecek.
Vatandaşımızın Desteği Gerek
Bünyesinde 1 adet sosyolog (müdür) ve iki adet çevre mühendisi bulunan Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Geri Dönüşüm Projesi ile ilçemizde geri dönüşüm kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ham madde olarak ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Projenin, Akçaabatlı hemşerilerimizin desteği ile büyümesi ve sürdürülebilirlik kazanması bekleniyor.
Geleceğe Katkı
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Akçaabatlılardan geri dönüşümü olan cam, metal, plastik, kâğıt-karton gibi atıkların çöpten ayrı olarak biriktirmelerini ve geleceğe katkıda bulunmalarını istedi.
Konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Türkmen ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için kaynağında, çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.